Romukullan arvo

Romukullaksi nimitetään käytettyjä kultakoruja tai kulta-ainesta, jonka arvo perustuu yksinomaan esineessä olevaan kultamäärään. Kun esineellä ei enää ole käyttöarvoa kannattaa se myydä romukultana, jolloin arvokas materiaali pääsee kiertoon ja saa sitä kautta uuden käyttötarkoituksen.

Suomessa ostetuissa kultakoruissa yleisin kultapitoisuus on 14 karaatia, jonka painosta noin 58,5% on kultaa. Loppuosalla seoksesta voidaan vaikuttaa esimerkiksi tuotteen väriin (valkokulta, punakulta ym.), ja se vaihtelee riippuen valmistajasta ja käyttötarkoituksesta.

Muiden seosaineiden takia romukullan arvo ei käytännössä ole suhteessa sama kuin puhtaassa sijoituskullassa, koska se täytyy puhdistaa, sulattaa ja erotella muusta aineksesta ennen uudelleen käyttöä. Tämä prosessi luonnollisesti maksaa.

Ostamme romukultaa

Ostamamme romukulta päätyy 100%:sti joko kotimaisten korunvalmistajien materiaaliksi tai sijoituskullaksi.

Meille on tärkeää nimenomaan kotimaisen talouden tukeminen ja kullan louhintatarpeen vähentäminen kierrättämällä olemassa olevia resursseja.

Asiakkaanamme voit seuraavalla kerralla asioidessasi kultakaupassa miettiä mahtaako uusi korusi itseasiassa sisältää juuri sinun myymiäsi materiaaleja. Tämä on kierrätystä parhaimmillaan.

Romukulta

Näin maksamme

Syötä laskuriin grammat niin näet kuinka paljon maksamme kullasta tällä hetkellä

Kultapitoisuus LME-hinta Syötä grammat
Kulta 8K / 333 18.79 €/g
Kulta 9K / 375 21.16 €/g
Kulta 10K / 417 23.53 €/g
Kulta 14K / 585 33.01 €/g
Kulta 18K / 750 42.33 €/g
Kulta 20K / 833 47.01 €/g
Kulta 21K / 875 49.38 €/g
Kulta 22K / 917 51.75 €/g
Kulta 23K / 958 54.06 €/g
Kulta 24K / 999 56.38 €/g

* Laskuri käyttää pohjana reaaliaikaista kullan maailmanmarkkinahintaa.

Keskimmäisessä sarakkeessa näet kullan maailmanmarkkinahinnan (LME-hinta) ja syöttämällä grammat näet kuinka paljon maksamme kullasta juuri nyt, laskurin ilmoittamasta hinnasta ei tehdä mitään vähennyksiä.


Muut jalometallit

Ostamme myös muita jalometalleja kuten hopeaa, platinaa ja palladiumia.

Yleisin näistä on hopea, josta hyvitämme 15 - 40 senttiä per gramma riippuen hopeapitoisuudesta. Hopea on maailmalla suosittu sijoitustuote, mutta Suomen verolainsäädännöstä johtuen sijoitushopean ostaminen, ja sitä kautta valmistaminen ei ole kannattavaa.

Hopea ja harvinaisemmat metallit myymme edelleen kotimaisille toimijoille.

Romuhopea

Heraeus sijoituskultaa

Kulta sijoituksena

Kultaa pidetään sijoittajien keskuudessa turvasatamana ja erinomaisena vaihtoehtona käteiselle rahalle. Kulta on ollut arvokasta tuhansia vuosia ja sillä tulee olemaan arvoa seuraavillakin vuosituhansilla. Toisin kuin muut valuutat kultaa ei voi painaa lisää vaan sitä on maailmassa rajallinen määrä.

Varsinkin nyt Eurokriisin kourissa, kun muiden valuuttojen tulevaisuus on vaakalaudalla ja inflaatio kiihtyy voidaan sanoa, että se on varteenotettava sijoituskohde. Koska kullan arvo vahvistuu maailmantalouden epävarmuustekijöistä se toimii hyvin sijoitussalkussa vastavoimana osakkeille ja muille sijoituksille.

Sijoituskulta on myös erittäin likvidi, eli se on helppo muuttaa tarvittaessa rahaksi.


Sijoituskullan muodot

Sijoituskultana pidetään vähintään 995 tuhannesosan pitoisia kultaharkkoja ja -levyjä, joiden paino on hyväksytty kultamarkkinoilla.

Sijoituskultana pidetään myös vähintään 900 tuhannesosan pitoisia kultakolikoita,

- Jotka on lyöty vuoden 1800 jälkeen
- jotka ovat tai ovat olleet laillisia maksuvälineitä alkuperämaassa
- joiden tavanomainen myyntihinta on enintään 80 prosenttia suurempi kuin kolikon sisältämän kullan käypä markkina-arvo.

Nämä ehdot täyttävä sijoituskulta on Suomessa vapautettu arvonlisäverosta vuonna 2000.

Heraeus Sijoituskultaa