Näin maksamme

Syötä laskuriin grammat niin näet kuinka paljon maksamme kullasta tällä hetkellä

Kultapitoisuus LME-hinta Syötä grammat
Kulta 8K / 333 0.00 €/g
Kulta 9K / 375 0.00 €/g
Kulta 10K / 417 0.00 €/g
Kulta 14K / 585 0.00 €/g
Kulta 18K / 750 0.00 €/g
Kulta 20K / 833 0.00 €/g
Kulta 21K / 875 0.00 €/g
Kulta 22K / 917 0.00 €/g
Kulta 23K / 958 0.00 €/g
Kulta 24K / 999 0.00 €/g

* Laskuri käyttää pohjana reaaliaikaista kullan maailmanmarkkinahintaa.

Keskimmäisessä sarakkeessa näet kullan maailmanmarkkinahinnan (LME-hinta) ja syöttämällä grammat näet kuinka paljon maksamme kullasta juuri nyt, laskurin ilmoittamasta hinnasta ei tehdä mitään vähennyksiä.

Ostamme jalometallisi

Me ostamme jalometalliesineesi ja maksamme niistä, markkinahintaan perustuvan hinnan. Kullan osalta hintamme ovat noin 75-95% maailmanmarkkinahinnasta, joka on enemmän kuin 99% kilpailijoistamme maksavat. Tätä hinnoittelumallia sovelletaan myös niihin pitoisuuksiin mitä ei ole hinnastossamme eritelty.

Ostamamme jalometallit arvioimme tarkasti käyttäen siihen tarkoitettuja kemikaaleja ja XRF-röntgenanalyysiä, joiden ansiosta esineiden pitoisuudet on mahdollista selvittää prosentin sadasosan tarkkuudella myös silloin, kun tuote ei ole leimattu. Näin tarkan arviointiprosessin voi Suomessa suorittaa vain kourallinen yrityksiä.
.

Romukullan arvo

Romukullaksi nimitetään käytettyjä kultakoruja tai kulta-ainesta, jonka arvo perustuu yksinomaan esineessä olevaan kultamäärään. Kun esineellä ei enää ole käyttöarvoa kannattaa se myydä romukultana, jolloin arvokas materiaali pääsee kiertoon ja saa sitä kautta uuden käyttötarkoituksen.

Suomessa ostetuissa kultakoruissa yleisin kultapitoisuus on 14 karaatia, jonka painosta noin 58,5% on kultaa. Loppuosalla seoksesta voidaan vaikuttaa esimerkiksi tuotteen väriin (valkokulta, punakulta ym.), ja se vaihtelee riippuen valmistajasta ja käyttötarkoituksesta.

Muiden seosaineiden takia romukullan arvo ei käytännössä ole suhteessa sama kuin puhtaassa sijoituskullassa, koska se täytyy puhdistaa, sulattaa ja erotella muusta aineksesta ennen uudelleen käyttöä.


Muut jalometallit

Ostamme myös muita jalometalleja kuten hopeaa, platinaa ja palladiumia.

Yleisin näistä on hopea, josta hyvitämme 15 - 40 senttiä per gramma riippuen hopeapitoisuudesta. Hopea on maailmalla suosittu sijoitustuote, mutta Suomen verolainsäädännöstä johtuen sijoitushopean ostaminen, ja sitä kautta valmistaminen ei ole kannattavaa.